Skip to navigation Skip to main content

Met de kids op avontuur

10060 - Met de kids op avontuur

Echte bergliefhebbers nemen ook de kinderen mee op hun vakantie in de bergen. In de eerste jaren kunnen de kinderen nog wel mee in de kinderdrager, maar wanneer ze wat ouder worden kunnen kinderen gemakkelijk zelf een aantal kilometer afleggen. Het is dan echter wel belangrijk dat de wandeltocht niet te saai is. Daar hebben ze iets op gevonden: de zogenaamde ‘belevenispaden’.

Bergen worden avonturen

In bijna iedere Oostenrijkse plaats kun je ze vinden; avontuurlijke paden voor jong en oud. Zo heeft het bekende vakantiegebied Serfaus-Fiss-Ladis één van de bekendste Duitse kinderboekenschrijvers gevraagd om drie verhalen te schrijven onder de noemer ‘Avonturen om te bewandelen’. Onder deze noemer valt onder andere ‘Stortvlucht’ in Serfaus. In dit wandelavontuur ga je met de ‘avonturenrugzak’, met daarin een raadselschrift, loep, verrekijker, kompas en stift’, op pad om het raadsel van een neergestort vliegtuig op te lossen. Uiteindelijk ontdekken de deelnemers een echt wrak tussen de bomen en voorwerpen die aan takken hangen. Als beloning voor de oplossing van het raadsel wordt er een metalen plaquette overhandigd en wacht de titel ‘meesterdetective’. De overige twee avonturen betreffen het ‘Heksenpad’ in Fiss en het ‘Onderzoekspad’ in Ladis. Tot de nodige spoorzoekersvaardigheden in deze avonturen behoort bijvoorbeeld het herkennen van dierensporen. Bovendien leren de kinderen de flora en fauna van de bergen kennen, vanuit een heel ander gezichtspunt. Op de website van Serfaus-Fiss-Ladis vind je meer informatie over deze avonturenpaden.

Buitengewone natuur

In andere plaatsen wordt de natuur gebruikt om spannende creaties te maken voor wat meer avontuur onderweg. Zo heeft St. Anton in Tirol de ‘Senni’s WunderWanderWeg’. Hier vind je onder andere monsterbomen, een dronken bos waar de bomen erg krom zijn, een waterweg en een blote-voeten-pad. Hier doen kinderen veel zintuiglijke indrukken en interessante informatie over de bergwereld op.

Belevenis voor het hele gezin

Kortom, de belevenispaden bieden plezier voor het hele gezin. Ouders genieten van de prachtige omgeving en van hun kinderen. En de kinderen genieten op hun beurt van het avontuur. Daarbij leren de kinderen, en de ouders wellicht ook, over de bergen en de natuur in de bergen. Iedereen tevreden.

Zomer Auteur Female5

Over Inge

Een mooie wandeltocht, neerploffen op een zonnig terras bij een gezellige berghut en genieten van een heerlijk Alpengerecht. Zo maak je Inge het meest gelukkig!