Skip to navigation Skip to main content

Kitzbüheler Alpen: mountainbikeroutes vol contrasten

10056 - Kitzbüheler Alpen: mountainbikeroutes vol contrasten

De Kitzbüheler Alpen in het Brixental bieden maar liefst 54 mountainbikeroutes met een gezamenlijke lengte van meer dan 800 kilometer en 32.300 meter hoogteverschil. Niet voor niets zijn de Kitzbüheler Alpen dan ook uitgeroepen tot ‘Approved Bike Area 2010’ door Mountainbike Holidays.

Gevarieerde routes

Op ongeveer 9 uur rijden vanaf Utrecht vind je, in het noordoosten van Tirol, de Kitzbüheler Alpen. Vanaf half mei tot half oktober kun je hier over het algemeen goed fietsen. In de winter staat dit gebied bekend om de gevaarlijke ski-afdaling ‘de Hahnenkamm’, maar ook in de zomer blijft deze afdaling spectaculair, want nu kun je met je mountainbike over de singletrail scheuren. Naast deze spectaculaire afdaling vind je hier vele mooie routes van diverse niveaus. Vind je het niet erg om een beetje af te zien? Dan kom je volledig aan je trekken in de Kitzbüheler Alpen. Je vindt hier maar liefst 500 kilometer aan rode en zwarte, ofwel middelzware en zware, mountainbikeroutes. Maar ook voor de mensen die het iets rustiger aan willen doen valt voldoende te beleven op de ruim 300 kilometer aan groene en blauwe mountainbikeroutes. De routes voeren je voornamelijk door het bos en de Alpenweiden. De routes zijn goed aangegeven langs de paden. Liever wat anders? Er zijn ook mountainbiketochten beschikbaar die niet beschikken over officiële bewegwijzering of je gaat met een GPS op pad. Er zijn maar liefst 30 GPS-routes te downloaden via Kitzalps.com.

Highlights

Vertrek vanuit Kitzbühel met de lift naar de 1668 meter hoge Hahnenkamm. Vanaf hier kun je kiezen voor diverse tochten richting Pengelstein (1938m) of de Steinkogel (1972m). Kiezen voor de afdaling is ook erg verleidelijk. Dit kan via een redelijk makkelijke weg, over gravelpaden of veel moeilijker, via de Ehrenbachgraben-trail richting Kitzbühel. Deze laatstgenoemde is echt heel erg pittig en erg technisch. Een andere route die je eigenlijk niet mag missen is de route van Kitzbühel richting Aurach. Vanaf hier start de klim richting de 1683 meter hoge Gaisbergsattel. Bovenaan moet je je fiets een klein stukje dragen. Daarna vervolgt de route via kleine bruggetjes tot aan een berghut op de Bichlalm, waar je heerlijk kunt eten. De weg naar beneden is zeer divers. De route is zwaar tot middelzwaar en 15 kilometer lang met 1150 hoogtemeters. Een andere highlight is de tour van Westendorf naar Fleckalm. Onderweg kun je rustig bijkomen bij de idyllische Kreuzjöchlsee.

Ontspannen

Na een inspannende dag is het tijd voor ontspanning. Geniet van de culinaire faciliteiten, met Wining & Dining of een gastronomisch diner. Een bezoek aan een wellnesscenter of sauna vormt de ideale ontspannende afsluiting van je dag.

Zomer Auteur Female5

Over Inge

Een mooie wandeltocht, neerploffen op een zonnig terras bij een gezellige berghut en genieten van een heerlijk Alpengerecht. Zo maak je Inge het meest gelukkig!