Skip to navigation Skip to main content

Cursus Opperberggeit gehaald!

10051 - Cursus Opperberggeit gehaald!

In mijn vorige bericht schreef ik over de opleiding tot Opperberggeit. Deze opleiding heb ik afgelopen week afgerond en ik mag me nu dus officieel „Tiroler Bergwanderführer“ noemen. Leuk, een nieuw beroep dat ik geheel zelfstandig mag gaan uitvoeren. Het is een opleiding die ik iedereen kan aanraden! Het eerste deel was in Maria Waldrast; ik heb hierover in mijn eerste weblog geschreven.

Het Obernbergertal

Afgelopen week zat ik in Obernberg. Dit dorpje ligt helemaal aan het einde van het Obernbergertal, bij de Brennerpas in de buurt in een schitterende omgeving. Je hebt het gevoel alsof je volledig aan het einde van de wereld bent, want alles houdt daar gewoon op. De weg, het dal, de huizen en dus ook het leven! Voor degene die van volledige rust houden, is het ideaal! Maar je moet wel ingesteld zijn op een simpel bestaan. Geen winkeltjes (er is er niet één!!), geen pinautomaat, geen restaurant, kortom… niks behalve natuur en rust!

See the unseen! Nature Watch-hotels. Een aanrader!

Het hotel waarin we verbleven, was een „Nature Watch“ hotel. Dit is een initiatief van de Tirol Werbung in samenwerking met Swarovski. Deze hotels bieden bijzondere reizen aan en organiseren leuke en interessante tochten in de natuur. Met speciale verrekijkers van Swarovski ga je op zoek naar bijvoorbeeld adelaars, marmotten en andere dieren, maar ook naar allerlei planten die je in de Alpen kunt vinden. Je kunt genieten van een ontbijt ´s morgens op een bergtop of een zonsondergang bekijken! Er zijn slechts enkele hotels die hierbij aangesloten zijn. Wie weet wordt Hotel Natürlich in Fiss ook nog eens een Nature Watch-hotel. De eerste stap als Bergwanderführer is al gezet! Ik mag vanaf nu lekker gaan wandelen met mijn toekomstige gasten en daar kijk ik erg naar uit!

Oriënteer je met een kompas, hoogtemeter en kaart!

Even terug naar de opleiding voor de geinteresseerden onder ons! Van een zomerdeel heb ik niet veel gemerkt; het weer zat behoorlijk tegen. Regen, regen en zelfs sneeuw! Maar ja, positief blijven, dit is ook a part of the job! Wat leer je tijdens deze opleiding? We hebben met de groep en onze eigen Bergführer waanzinnige touren afgelegd. Aardig wat hoogtemeters, schitterende uitzichten, genietmomentjes, maar vooral ook opletten. Je leert bepaalde gevaren te herkennen in de bergen. Je moet je groep op een bepaalde manier in de gaten houden en het weer is vooral heel belangrijk. Je leert om een kaart te lezen en hoe je je met een kompas en een hoogtemeter kunt oriënteren! ‘s Morgens na het ontbijt gingen we zelf met de kaart, een bussole, een kompas en dergelijke onze tour plannen. Je moet met veel dingen rekening houden, vooral als het gaat om de veiligheid van de groep waar je mee op pad bent. Bergwanderführer zijn, is niet alleen een beetje rondwandelen, maar betekent een grote verantwoordelijkheid. Je leert de berg ook van haar minder leuke kant kennen en eerste hulp verlenen is daarbij een belangrijk thema. Toch leer je door een dag op pad te zijn met biologen, de kleine dingen waarderen die de natuur ons te bieden heeft! Heel interessant!

Weer in de bergen

Mijn volgende log schrijf ik over het weer in de bergen! Voor iedereen die vaker op pad is in de bergen is dit een erg interessant thema! Ook ik heb deze week namelijk weer aan den lijve ondervonden, dat het weer in de bergen alles behalve constant is! Dit kan voor ons wandelaars zelfs erg gevaarlijk zijn, maar je kunt het weer met een beetje verstand toch redelijk goed inschatten! Be prepared!

Met natürliche groeten uit Fiss,

Suzanne Goossen

Zomer Auteur Female

Over Suzanne

Suzanne wilde het liefst elke dag wakker worden in de bergen, dus heeft ze daarvoor gezorgd. De bergen zijn haar thuis en bijna elke dag gaat ze heerlijk wandelen, mountainbiken en kan ze genieten van het waanzinnige uitzicht.