Skip to navigation Skip to main content

Je eigen huis in Tirol: een hele ervaring!

10047 - Je eigen huis in Tirol: een hele ervaring!

Ik, Karin, heb samen met mijn man Gert van den Oever in 2008 de grote stap genomen om een huis te kopen in Tirol. Na een lange periode van verbouwingen, tegenslagen, oplossingen en veel hulp van vrienden was het in december 2008 zover: het huis was klaar om verhuurd te worden. We zijn dolblij dat we deze stap hebben genomen en ik deel mijn ervaringen graag met jullie!

Een warme deken

De meest voorkomende manier van reserveren is het online boeken via onze website www.mietebitte.nl. Een andere optie is (aan) vraag en antwoord via de mail.Wij zien deze optie dan ook altijd als een uitdaging: om via het “persoonlijke” mailverkeer de potentiële gast(en) over de “streep te trekken”. Elke boeking, online of niet, wordt door ons als een warme deken ontvangen en is elke keer weer reden tot het maken van een vreugdedansje. Het voelt als een groot compliment dat deze mensen gekozen hebben voor ons huis.

Je 'toko' verbouwen

Toch blijft het moeilijk om in te schatten wie er intrek nemen in je huis… voornamelijk alshet gaat om grote groepen. Zo werden wij in maart jl. benaderd door het VVV kantoor in Prutz met de vraag of wij tijdens het pinksterweekend  onze appartementen ook verhuurden aan voetballers. Dit pinksterweekend staat in het teken van een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi, met teams uit omliggende dorpen en landen. Een enorme feesttent met wat kermisattracties maakt het evenement tot een waar spektakel. Tja wat een dilemma, de aanvraag  betrof het  pinksterweekend met waarschijnlijkeen bezetting van ca. 20 voetballers uit Zwitserland. Niet gek….we hadden nog nooit onze Zwitserse buren op “visite” gehad, dus zeker goed voor mond op mond reclame.Maar ja, een groep voetballers die in 2 dagen je “toko” komt verbouwen, daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Om ons op voorhand niet te laten leiden door alle vooroordelen en negatieve uitlatingen omtrent deze groep mensen, ontstond het idee om gedurende dit weekend zelf  aanwezig te zijn en dus stemden we in met de verhuur.

Voetbalvrienden

Het mailverkeer verliep heel vriendschappelijk en al gauw groeide het vertrouwen dat dezegroep mensen (na het betalen van een behoorlijke waarborgsom) onze appartementenniet zouden “uitleven”. In de derde week van mei was het dan zover, de groep luidruchtige voetballers met een gemiddelde leeftijd van 25 – 30 jaar arriveerden. Als ”objectieve” scheidsrechters legden we de “Manschaft” onze spelregels voor en we spraken af dat we tijdens het toernooi  van de partij zouden zijn. We hebben tijdens dit “voetbal”toernooi op de (reserve)bank onze ogen uitgekeken… het bier werd in grote getale en in alle vormen genoten….onvoorstelbaar! Bij ons Nederland is het drinken van alcohol tijdens toernooien  strikt verboden,  maar daar hadden onze voetbal vrienden nog nooit van gehoord. Na toch wel 2 dagen afzien, gingen we na het vertrek van de boys met angst en beven polshoogte nemen in de appartementen. Het bleek allemaal reuze mee te vallen… in sommige appartementen waren zelfs de bedden weer netjes opgemaakt en er was niets weg of kapot.

Zo zie je maar dat het, niet alleen in de rol van verhuurder, maar zeker ook in het algemeen, niet goed is om te (voor)oordelen, maar het te ondergaan en te ondervinden veel beter is.

Zomer Auteur Female

Over Karin

Karin heeft samen met haar man een huis in Tirol gekocht en is dolblij deze stap te hebben genomen. Sindsdien geniet ze met volle teugen van de Oostenrijkse bergwereld.