Skip to navigation Skip to main content

Fietsen met aandrijving

10045 - Fietsen met aandrijving

Activiteiten die gewoon vrágen om zweet en spierpijn? Welnee! In de zomer van 2010 wordt in Serfaus-Fiss-Ladis de 'E-Bike & Emotion Opening' gehouden, een driedaags evenement waaraan het hele gezin plezier kan beleven. Pret, gezamenlijke activiteiten voor jong en oud, sportiviteit en gezelligheid vormen de basis. De Tiroolse hoogvlakte wordt verkend, samen op de fiets of te voet, en omlijst met een grandioos feest.

Een flitsend begin

Het startschot voor het grootste E-Bike-festival van deze tijd klinkt op vrijdag. Met daverend applaus worden de fietsers die deelnemen aan de sterrentocht onthaald in Serfaus-Fiss-Ladis en met hun aankomst vanuit Oostenrijk, Italië, Duitsland en Zwitserland wordt het evenement ingeluid. De opening valt niet alleen onder een goed gesternte, maar gaat ook vergezeld van een goed glas: in het kader van een drankenwedstrijd wordt in Serfaus-Fiss-Ladis het ultieme drankje voor de zomer uitgeroepen tot 'E-Biker'.

De E-bike

E-Bike, wat is dat eigenlijk? Op vrijdagavond worden de allernieuwste Flyer-modellen gepresenteerd en het hele weekend draait alles om de E-Bike, als in de 'E-Bikeworld' op verschillende testparcours meer of minder hard op de pedalen wordt getrapt. Gelukkig bieden de luxe stalen rossen elektrische ondersteuning.

Fietsen met de familie

Op zaterdag gaat iedereen de bergen in. Op die dag houdt ORF Radio Tirol namelijk zijn familiefietsdag en bedwingen kinderen, ouders en grootouders samen de bergtoppen. 'Daar moet je bij zijn', dat is ook 's avonds het devies als de weg tussen Fiss en Serfaus wordt afgezet en iedereen zich tijdens de 'Slow-Motion' kan vergapen aan grappige, idiote of traditionele vervoermiddelen. Segway ontmoet mountainbike, de streetstepper haalt de E-Bike in... of toch andersom? Avondmensen en alle deelnemers die nog steeds niet moe zijn, maken plezier tijdens de vollemaanstocht en genieten onder de sterrenhemel van een gezellige rustpauze bij een romantisch kampvuur.

Fietsen zonder moeite

De zondag begint gemoedelijk met de 'Weil wir's genießen-Tour'. Moeiteloos bergop fietsen: met hun E-Bikes sparen de fietsers hun krachten en kuiten. Deze unieke pleziertocht voert de fietser niet alleen naar geografische maar ook naar culinaire hoogtepunten… lekker fietsen van gang tot gang. Aan het eind komen de bikers bij elkaar voor een spetterend afscheidsfeest. Hier kunnen zij bij een stevige slok 'E-Biker' alle belevenissen nog een keer de revue laten passeren en alvast de eerste afspraken maken voor de gezamenlijke tour van volgend jaar – met of zonder elektrische aandrijving, maar in elk geval weer met veel plezier en vermaak.

Zomer Auteur Female

Over Simone

De bergen zijn de grote hobby van Simone. Ze gaat er ieder jaar naartoe en houdt van letterlijk álles dat met de bergen te maken heeft.