Skip to navigation Skip to main content

Beleef je met ons mee?

10040 - Beleef je met ons mee?

Het is heerlijk relaxed om vanuit je luie stoel te smullen van 'Ik vertrek'. Je vraagt je af hoe dom mensen kunnen zijn. Geen geld achter de hand, een veel te krappe planning en last but not least: de taal niet spreken… Je ziet het mis gaan. Wij - Hans en Nel - weten inmiddels: hoe goed gepland en voorbereid ook: je loopt altijd tegen dingen aan. De kern is: hoe ga je ermee om?

Na een aantal jaren dromen om een tijdje in de bergen te wonen en onze Berghut te beginnen, zetten we in de zomer 2009 daadwerkelijk de stap. We kopen in 2008 een voormalig pension in Rauris om eind juli 2009 te verhuizen, een half jaar te klussen en met kerst 2009 de Berghut te openen. Een plek middenin de bergen waar mensen de bergen kunnen beleven, elkaar kunnen ontmoeten en inspireren, met de gezellige sfeer van een authentieke berghut, mét comfort. Met dit doel voor ogen en vertrouwen hebbend, gaan we ervoor.

Rollercoaster

Maar de vraag die regelmatig om ons heen zweeft is: hoeveel veranderingen kan een mens aan? Het is heftig! Alletwee onze baan vaarwel zeggen, ons huis in Utrecht verkopen (de crisis is net begonnen!), en onze vakantie-appartement in Zwitserland verkopen, samen een bedrijf beginnen, in een branche gaan werken waar we geen ervaring in hebben, met onze twee hele kleine kinderen (toen bijna 1 en bijna 3)... Er volgt een intensieve klusperiode met hulp van fantastische mensen die zulke mooie dingen doen en maken. Van het ene idee komt het andere. De urgentie om prioriteiten te stellen wordt steeds groter. De kerstvakantie nadert met meteen twee volledig volle weken…

Dankbaar

Hoera, de verbouwing is op tijd klaar! De tijd met gasten is heel gezellig en bijzonder, we leren ontzettend veel, het is zoeken naar de balans met het gezin en wat kun je wel en niet van je personeel verwachten. En bovenal: het is fantastisch om te midden in de adembenemende bergen te mogen wonen en werken. Bergen waar we steeds meer tijd voor kunnen maken en van kunnen genieten. De kinderen vinden het ook fantastisch.

Meegenieten

Veel mensen emigreren vanuit onvrede. Onze vertrek is en blijft een positieve keuze. We ervaren dagelijks zoveel mooie dingen, dat we deze graag willen delen op indebergen.nl: leuke gebeurtenissen, bijzondere bezienswaardigheden en plekken, mooie foto’s en nieuwtjes uit de bergen, in lente, zomer herfst en winter. Beleef het met ons mee!

Hans en Nel wonen met hun twee kinderen in de bergen, waar ze mensen de bergen laten beleven en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren, in een gezellige sfeer, met comfort. Voor gezinnen, bedrijven, zelfstandig ondernemers en vakantiegangers.

deBerghut
BerghutBlog.com [volg onze avonturen van droom tot doen]

Zomer Auteur Female8

Over Nel

Voor Nel zijn de bergen het mooiste wat er is. Ze kan er oneindig naar blijven kijken, gaat graag meer dan eens per jaar ernaartoe en geniet van alles wat je in de bergen kunt doen.