Skip to navigation Skip to main content

Zomeractiviteiten voor het hele gezin

10025 - Zomeractiviteiten voor het hele gezin

Het Belevenis- en avonturenpark in Jerzens breidt dit jaar haar klimparcours uit. Concentratie en evenwicht is vereist bij dit uitdagende klimparcours voor de hele familie. De vijf nieuwe uitdagende onderdelen, maken het parcours maar liefst 500 m lang (max. 12 m hoog). Het avontuur begint bij het oefenterrein waar de klimmers uitleg krijgen over de zekeringtechniek en de eerste hindernissen trotseren.

Wie de overkant van de ´Indiana brug´ en de ´Flying Fox´ bereikt, is klaar voor het echte werk. De verschillende routes, gebaseerd op moeilijkheidsgraad en lichaamslengte, worden aangegeven met kleuren. Terugkeren naar de grond kan vanaf de 49 tussenstations. Kids vanaf 90 cm, kunnen onder toeziend oog van hun ouders, klauteren over zeven hindernissen. Speciaal voor de allerkleinsten in er ook een kinderspeeltuin met een waterrad. Het klimpark is van mei tot augustus dagelijks geopend van 10.00-19.00 uur, in september en oktober van 11.00-17.00 uur. De entreeprijs is afhankelijk van de lichaamslengte en varieert van € 7,-, voor kinderen korter dan 1.10 m, tot € 22,- voor personen vanaf 15 jaar.

Kids op avontuur met Pitzi

Deze zomer organiseren de kinderclubs in Jerzens en St. Leonard een divers programma voor kinderen van 3-14 jaar. De kinderclubs zijn onderverdeeld in de Mini’s (3-6 jaar) en de Maxi’s (7-14 jaar). Onder professionele begeleiding en de kleine berggeit Pitzi (mascotte), gaan de kids op avontuur in de natuur. De week begint in Jerzens met een indianenkamp, in St. Leonard staat paardrijden op het programma. Op dinsdag gaan alle kids klettern. Na een week vol belevenissen sluit mascotte Pitzi op vrijdag af met schatzoeken.      Pitzi’s kinderclub is geopend van maandag tot en met vrijdag. De kinderclub is gratis toegankelijk voor kinderen (3-14 jaar) die verblijven in een officieel erkende accommodaties in het Pitztal.

Gratis wandelprogramma

Van 14 juni tot 15 augustus organiseert het Pitztal een gratis wandelprogramma. 10 weken lang kunnen sportievelingen van maandag tot vrijdag deelnemen aan bijzondere wandelingen met gids. De duur varieert van 60 minuten tot 6 uur. Elke maandag zijn er beginnerslessen Nordic Walking, op dinsdag zijn er speciale wandelingen voor de hele familie. Andere dagen staan de Pitztaler gletsjer en berghutten tochten (ca 5 uur) op het programma. Aanmelden kan tot 1 dag voor aanvang van de betreffende wandeling bij Tourismusverband Pitztal, Unterdorf 18, A-6473 Wenns.

Gratis liftpas voor kids tot 10 jaar

Kinderen tot 10 jaar ontvangen in het gezelschap van een betalende volwassene de gratis Bambini-Freipass. Met deze pas maken kinderen gratis gebruik van de liften van de wandelgebieden Hochzeiger, Rifflsee en Pitztaler Gletsjer. Volwassenen betalen in het wandelgebied Hochzeiger € 27,- voor een 7-daagse liftpas, kinderen 10-15 jaar € 14,-. Naast 7 dagen onbeperkt gebruik van de liften, geeft de pas gratis toegang tot het zwembad in Wenns. De gebieden Pitztaler Gletscher en Rifflsee werken met afzonderlijke dagkaarten (vanaf € 12,- per enkele reis) en een gecombineerde liftpas. Het ‘Urlauber Ausflugsticket’ geldt een week en biedt 2 dagen opbeperkt toegang tot de Rifflsee lift, Pitzpanoramabahn en de Pitzexpress (snelste tandradbaan ter wereld). Kosten: € 31,50 voor volwassenen, € 23,50 voor kids 10-15 jaar.

Avonturiers

Avonturiers die meerdere wandelgebieden in het Pitztal willen verkennen, kiezen voor de Gletscher-Card. Deze overkoepelende liftpas biedt gratis en onbeperkt gebruik toegang tot de 10 belangrijkste liften in de gletsjergebieden, maar ook van de liften in Hochzeiger, Rifflsee, Imst en Fendels, en de beroemde Kaunertaler Gletscherstraβe. De Gletscher-Card is verkrijgbaar in een 3, 7 en 10 daagse variant. Volwassenen betalen voor een 7-daagse kaart € 51,-, voor kids vanaf 10 jaar kost het € 25,50. Kids tot 10 jaar krijgen in het gezelschap van een betalende volwassene een gratis kaart.

Zomer Auteur Female

Over Simone

De bergen zijn de grote hobby van Simone. Ze gaat er ieder jaar naartoe en houdt van letterlijk álles dat met de bergen te maken heeft.