Skip to navigation Skip to main content

Mountainbike-uitdaging: de Zillertal Bike Challenge!

Heb je zin in een flinke mountainbike-uitdaging? In het Zillertal vindt van 2 tot 4 juli 2010 voor de tweede keer de "Zillertal Bike Challenge" plaats. Een wedstrijd voor professionals en amateurs, waarbij je in 3 dagen respectievelijk 200km en 10.000 hoogtemeters, of 150 km en 5.000 hoogtemeters afgelegt. Er is een flinke prijzenpot en de winnaars en winnaressen worden bekroond met koninklijke titels!

Start in Fügen

Deze pittige mountainbikewedstrijd start op 2 juli in Fügen en voert de deelnemers in 3 dagen door het hele Zillertal. Vanuit Fügen-Kaltenbach gaan de bikers naar Zell-Gerlos, Mayrhofen-Hippach en Tux- Finkenberg. Tijdens deze pittige tocht moet je veel overwinnen: smalle bergpaden, zeer zware beklimmingen en steile, rotsachtige afdalingen. De finish vindt plaats op de Hintertuxer gletsjer op een hoogte van 2.660 meter! Je moet dus een flinke strijd leveren om in aanmerking te komen voor één van de koninklijke titels!

Twee categorieën

Er wordt gefietst in twee categorieën. Voor de professionals is er de King- en Queen of Mountain. De profs biken 200 kilometer en 10.000 hoogtemeters in 3 dagen. Voor de amateurs is er de Prince- en Princess of the Mountain, hierbij worden 5.000 hoogtemeters per lift overbrugt, waardoor ook het aantal af te leggen kilometers korter wordt (150km). Feit is dat 5.000 hoogtemeters in 3 dagen nog steeds een flinke klus is op een mountainbike. Het leuke van dit concept is dat beide categorieën dezelfde route fietsen, en doordat de amateurs regelmatig de lift nemen, de race ook redelijk gelijk opgaat. Als amateur fiets je dus regelmatig naast een prof!

Goede verzorging onderweg

De accommodatie en verzorging onderweg is goed geregeld in het Zillertal. 's Ochtends geef je je bagage af en 's avonds staat je tas met droge en schone kleren klaar in het hotel waar je die nacht zal doorbrengen. Ook onderweg zijn diverse posten waar je even kan "bijtanken" en bij de finish zijn service-stands voor onderhoud aan je bike. Er wordt dus prima voor je gezorgd! Mentale support krijg je van de vele toeschouwers onderweg.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, arrangementen en inschrijving op internet. Wie durft het aan?

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.