Skip to navigation Skip to main content

Gratis professionele mountainbike begeleiding in Alpbachtal

Komende zomer kunnen beginnende en ervaren mountainbikers profiteren van gratis professionele mountainbike begeleiding in het Alpbachtal Seenland (Oostenrijk, Tirol). Vanaf 1 mei worden er begeleide mountainbiketours inclusief trainingscursus rond de 2127 meter hoge Wiedersberger Horn verstrekt. Iedereen kan zich inschrijven, deelname is gratis.

Alpbachtal Seenland Card

Op vertoon van je Alpbachtal Seenland Card, die alle vakantiegangers automatisch ontvangen bij aankomst in het dal, kun je gratis deelnemen aan twee begeleide mountainbiketochten en één trainingscursus. Met de voordeelkaart kun je ook voor niets met de liften naar de bergtop. Handig voor wie niet graag klimt naar de top, maar liever downhill naar beneden gaat. De Alpbachtal Seenland Card wordt aan alle gasten uitgereikt bij het inchecken in de accommodatie vanaf 1 mei t/m 31 oktober 2010.Naast de gratis toegang tot de drie belangrijkste liften van het gebied, biedt de pas ook vrij toegang tot onder andere diverse zwembaden, Juppi’s Kid’s Club (5 dagen) het openluchtmuseum en hij geeft recht op veel extra kortingen.

Mountainbiketochten en trainingscursus

Er is één lichte mountainbiketour en één zwaardere (medium) en ze duren ongeveer 1-3 uur. Professionele begeleiders van Aktivbiking zorgen voor de begeleiding en kennismaking met de mooiste plekjes uit de regio. Alle routes kun je van tevoren bekijken op internet. Tevens kun je de tochten gratis als GPS-tocht downloaden. Tijdens de training ligt de focus op de techniek voor het downhill mountainbiken, zoals de juiste zithouding, schakelen en remmen. In totaal kent Alpbachtal Seenland 250 km trails en 33 afwisselende routes. Er is voor ieder wat wils: van routes voor beginners tot gevorderden en van brede geasfalteerde wegen tot uitdagende singletrails. De routes variëren in lengte, hoogtemeters en moeilijkheidsgraad.

Zomer Joeri

Over Joeri

Of het nu winter of zomer is, Joeri wordt ongelooflijk enthousiast van de prachtige natuur in de bergen en activiteiten die je in de Alpen kunt doen. Met name Oostenrijk is zijn favoriete vakantieland, waar hij jaar in jaar uit te vinden is om te genieten van de prachtige bergwereld.